Pelgrimeren

Sinds een aantal jaar heb ik het gevoel dat ik zou willen gaan lopen, slapen waar ik dan ben en de volgende dag weer lopen. En zo verder. Waarheen had ik lang geen idee van. Totdat ik mensen hoorde praten over lopen naar Santiago. Dat leek me nou een mooi doel. Dat het een pelgrimstocht is, sprak me extra aan. Het voelde als iets met meer diepgang dan zomaar gaan lopen.

 

In juni 2023 loop ik van Zwolle naar Hasselt (OV) om daar te beginnen aan het Jabikspaad. Deze loopt tussen Sint Jacobiparochie en Hasselt en is 150 km lang. Het is mijn eerste meerdaagse wandeltocht (afgezien van een weekend oefenen) en ik ben erg benieuwd hoe ik het ga ervaren. Ik beschouw het een beetje als oefenen voor het echie.

 

Tijdens mijn wandelingen zijn er altijd aanhakers welkom. Aangezien mijn project gaat over de baarmoeder, vind ik het leuk om gedurende mijn tocht mensen te ontmoeten die me iets willen vertellen over hun ervaringen met of gevoelens over de baarmoeder. Wat mij betreft, kan iedereen daar iets over zeggen. Je hoeft er echt niet zelf één te hebben.
Aanhaken kan door een stuk mee te lopen of door op een bepaalde plek op mijn traject af te spreken.